Kirjanpito ja laskutus

Ota yhteyttä

Kirjapito

Teemme yhdistysten ja yritysten kirjanpitoa, sopimuksen mukaan kuukausittain tai harvemmin, riippuen asiakkaamme toiminnan ja kirjanpidon laajuudesta. Kirjanpito ei ole pelkästään lainsäädännöllinen velvollisuus vaan samalla arvokas työkalu toiminnan seuraamiseen ja kehittämiseen: taidolla toteutettu säännöllinen kirjanpito antaa ajantasaista ja arvokasta tietoa organisaation taloudesta ja kehityksen suunnasta. Taloushallinnon ammattilaisen laatima kirjanpito on aukoton ja aina lainsäädännön mukainen.

Ammattilaisen vastuullisesti toteuttama kirjanpito sopii myös pienyrityksille ja mikroyrittäjille. Tämä on aina huomattava ajansäästö ja suoja lain kiemuroihin takertumiselta.

Tilinpäätös

Kirjanpidosta koostetaan tilikauden päätteeksi tilinpäätös. Osalla yhtiömuodoista tilinpäätös on pakollinen ja sen laatimiseen liittyy paljon jatkuvasti muuttuvaa lainsäädäntöä. Pystymme toteuttamaan tilinpäätöksen myös yhdistyksille ja yrityksille, joiden kirjanpitoa emme ole hoitaneet kuukausittain. Tilikauden tositteet voi toimittaa kerralla tilinpäätöksen laatimista varten. Suurilla määrillä tositteita suosittelemme keskittämään kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisen molemmat tilitoimiston hoidettavaksi. Näin säästät huomattavasti aikaa ja vaivaa, ja lopulta myös kustannuksia.

Laskutus

Kirjanpidon ohella voit jättää myös laskujen maksamisen, tekemisen ja lähettämisen luottavaisin mielin tilitoimiston hoidettavaksi. Näin säästät suuren määrän omaa aikaasi ja keskität taloushallintosi yhdelle asiantuntijalle. Laskujen, sekä lähtevien että saapuvien, ollessa merkittävä osa kirjanpitoa, laskutuksen jättäminen tilitoimiston hoitoon säästää ylimääräisiä vaiheita kirjanpidon laatimisessa – voi melkeinpä ajatella, että laskut siirtyvät näin ”automaattisesti” kirjanpitoon.

Laskutuksen jättäminen tilitoimiston hoitoon parantaa myös yrityksen kassavirtaa ja säätää turhilta muistutus- ja perintäkuluilta: taloushallinnon ammattilaisen hoidossa laskuja ei jää maksamatta kiireen tai unohdusten takia, ja asiakkaille lähteneiden laskujen seuranta tulee hoidettua säännöllisesti.